У зв’язку з настанням весняного періоду і відповідно з підвищенням температури повітря, знову стає актуальним питання про пожежі в лісових екосистемах. Найчастіше причиною займання масивів стає людина, але не виключені й пожежі, спричинені природними факторами. Зараз, на початку пожежонебезпечного сезону важливо бути напоготові та оперативно реагувати на будь-які випадки раптового та неконтрольованого поширення вогню.

    Для цього, 3 травня працівники Хустського РУ ГУДСНС провели на території адмінбудівлі НПП «Зачарований край» спеціалізовані навчання з гасіння лісових пожеж. У ході гасіння штучної пожежі взяли участь т.в.о. директора Василь Феннич, інспектори з охорони природно-заповідного фонду, майстри лісу, лісничі та інженери. Був використаний такий протипожежний інвентар як мотопомпи та ранцеві мотооприскувачі.

   Працівники НПП «Зачарований край» вкотре закликають громадян відповідально поводитися в лісі і в разі виявлення пожежі негайно інформувати про це відповідні органи.

  Також в.о. головного лісничого Василь Котубей та інженер з ТБ і ОП Олександр Лямцев провели роз’яснювальну роботу серед жителів села Ільниця.